Op deze pagina tref je linken aan welke leiden naar sites met nuttige informatie in of rondom het gebied Loosdrechtse Plassen.

Loosdrechts plassengebied

Laat je meevoeren over het sprankelende water, dwaal door de bossen en duik in de fascinerende geschiedenis van de Gouden Eeuw. Het Loosdrechts Plassengebied heeft alles in huis voor een fantastische tijd met familie of vrienden.

Zien en doen

Elke dag wordt een belevenis in het Loosdrechts Plassengebied. Ontdek wat dit gebied zo uniek maakt met de vele recreatiemogelijkheden. Wissel een dag op het water af met een duik in de geschiedenis. De statige landhuizen uit de gouden eeuw zijn een must om te zien. Wandel of fiets door de straatjes van een kunstenaarsdorp voor een vleugje cultuur en bezoek één van de vele ateliers. Laat het weer zich niet van zijn beste kant zien of wil je uit de zon ook indoor zul je je vermaken. Bezoek een kasteel, ga lasergamen of naar een theatervoorstelling. Actie en avontuur wissel je af met rust en ontspanning en tussendoor laat je je entertainen met onze evenementen. Weet je zeker dat je niet nog een dagje langer blijft? Zie hier voor alle info.

Het Water op

Een van de mooiste en meest diverse watersportgebieden in Nederland. Wij zijn misschien bevooroordeeld maar wij kennen dit gebied als de beste en houden ervan als geen ander. Je kunt er varen over het open water of mooie tochten maken over de door natuur omgeven vaarwegen. Verscholen plekken om in alle rust te ontspannen of de gezelligheid op te zoeken van al de boten op de plas. Zien en gezien worden, een beetje dobberen of genieten van de architectuur van vervlogen tijden. Het kan allemaal. Huur een sloep of zeilboot en geniet van een dagje uit op het water. Ontdek de stiltegebieden met een kano of sup. Kies voor actie en ga wakeboarden. Het Loosdrechts Plassengebied heeft elke watersporter iets te bieden. Jouw water avontuur begint hier!

Eten & Drinken

Kom culinair genieten in Het Loosdrechts Plassengebied. Turend over het water of uitkijkend over bos en hei geniet je bij een van de vele horecagelegenheden van ontbijt, lunch en diner. Ga je voor informele of kindvriendelijke restaurants of voor verfijnd eten. Kies je vandaag voor Aziatisch, Frans of Italiaans. Een heerlijke maaltijd zodat je voldoende energie hebt voor een tocht over water of land of sluit een mooie dag vol activiteiten af met een gezellig etentje. Vind hier jouw horecagelegenheid naar keuze.

Sloepentocht

Opzoek naar een leuke sloepentocht in de regio. Via deze link kun je sloepentochten ervaren in de regio Utrecht. Vaar door het Groene Hart, over de Vecht of door het Plassengebied en kom heerlijk tot rust. De vaarroutes volgen het sloepennetwerk, te herkennen aan de blauwwitte borden.

Wanneer u ook nog leuke tips of handige linken heeft, stuur deze dan door naar het secretariaat, zodat wij deze pagina verder kunnen aanvullen.

Ook interessant

Hier komt een listing met pagina's die ook interessant zijn voor de bezoeker.